Preuniversitaria

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

Toate consultaţiile sunt astfel prezentate încât să fie instrumente practice de însuşire a cunoştinţelor, de consolidare a unor deprinderi, de rezolvarea, în barem, a grilelor de examen.

Temele alese de cunoscuţi profesori din liceele bucureştene "Spiru Haret", "Ştefan Odobleja" şi Colegiul naţional "Alexandru Lahovary" din Râmnicu Vâlcea, din alte şcoli recunoscute pentru valoarea cadrelor didactice, asigură o însuşire temeinică şi completă a materiilor de examen.

O atenţie deosebită se acordă examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a. Valorificând experienţa dobândită în anul şcolar precedent, lecţiile sunt concepute pentru a asigura o pregătire axată pe rezolvarea practică a testelor.

Programul de difuzare a emisiunilor: luni - vineri, de la orele 06.30 - 07.30 şi 00.00 - 01.00

Luni şi Marţi - Matematică, Limba şi literatura română

Miercuri - Matematică, Fizică

Joi - Biologie, Chimie /Istorie, Geografie

Vineri - Matematică, Limba şi literatura română, clasa a VIII-a

Următoarele difuzări

  • Luni, 24 noiembrie 2014, ora 00:00
  • Luni, 24 noiembrie 2014, ora 01:00
  • Luni, 24 noiembrie 2014, ora 06:30
  • Luni, 24 noiembrie 2014, ora 07:30
  • Marti, 25 noiembrie 2014, ora 00:00

Arhivă

Preuniversitaria - Vineri, 29.08.2014

ARHIVA: 29 August 2014, 17:00

Programul emisiunii:

Preuniversitaria - Joi, 28.08.2014

ARHIVA: 28 August 2014, 17:00

Programul emisiunii: 

Preuniversitaria - Miercuri, 27.08.2014

ARHIVA: 27 August 2014, 17:00

Programul emisiunii:

Programul TVH

06:00

Preuniversitaria (r)

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

07:00

Vorbiţi, scrieţi româneşte (r)

Prin programarea în grilă a unei astfel de emisiuni, care să vină în sprijinul fiecăruia, ne ajută în a vorbi şi a ne exprima corect în limba naţională.

07:30

Kinetoterapia (r)

Sub sigla Universitaria, TVH, în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială a Universităţii "Spiru Haret", vă propune o serie de emisiuni săptămânale care vă vor introduce în tainele acestei specializări.

08:00

Film documentar Discovery. Artefacte – O tuşă de înţelepciune

Când porţelanurile chinezeşti au apărut pentru prima dată în Occident, erau atât de rare încât au devenit imediat mai scumpe decât aurul.

09:00

Film documentar Discovery - Adventure Camp ep. 6

"Adventure Camp" este tabăra de aventuri la care visează orice adolescent dornic să scape de monotonia programei şcolare!

09:30

Ecumenica

Ecumenic sau… gândul ne poartă către istoria sinoadelor ce au constituit baza dogmatică a Bisericii.

11:30

Călător prin ţara mea

După ce am călătorit tot anul prin ţară şi am vorbit cu admiraţie despre produse ale gospodăriei ţărăneşti, e timpul să aflăm secretele din spatele calităţii lor.

13:00

Curtis, bucătarul tău personal

"Curtis Stone" este un bucătar australian de renume, ce a gătit într-unele dintre cele mai faimoase restaurante din întreaga lume.

13:30

ACUM LIVE: Regal popular la Bujoreni

Ediţia din această duminică, realizată la Muzeul Satului din Bujoreni, judeţul Vâlcea, va aduce în case interpreţi din toate zonele folclorice ale ţarii.

16:30

Doctor H

Duminică, la Doctor H, cunoaşte şi învaţă SĂNĂTATEA!

18:00

Interviurile TVH

Lumea de astăzi este de o complexitate incredibilă sau mintea noastră este atât de complicată încât încercăm să ne închipuim că lumea este de o complexitate incredibilă? Există o realitate obiectivă măsurabilă? Poate fi ea modelată şi înţeleasă sau numai unii dintre noi ne imaginăm că ar fi aşa?

19:00

Ilinca Dumitrescu şi invitaţii săi

Pianista Ilinca Dumitrescu şi violonistul Sherban Lupu au realizat un recital extraordinar de muzică românească în al cărui program au înscris lucrări de Ciprian Porumbescu şi George Enescu. Întâlnirea cu publicul spectator a avut loc în Sala Mare a Ateneului Român.

20:00

Petrecere românească

Dedicată tuturor românilor, emisiunea prilejuieşte, prin intermediul cântecului, întâlnirea cu valorile perene ale folclorului românesc.

22:30

Ion. Blestemul iubirii (1981)

Ecranizare după romanul omonim scris de Liviu Rebreanu. Filmul prezintă mediul social rural ardelean înainte de Primul Război Mondial, unde valoarea umană era determinată de cantitatea de pământ deţinută.