Şerban Niculescu, învingătorul Sindromului Down

21 Martie 2013, 22:43

Au nevoie de sprijinul celorlalţi pentru a avea o viaţă mai bună şi a se integra în societate. Este vorba despre copiii cu Sindrom Down, o afecţiune din naştere, care nu se vindecă. Totuşi, aceştia se pot recupera.

Astăzi l-am cunoscut pe Şerban Niculescu, omul care a fentat boala. Este tot timpul în priză. Lunea merge la dansuri, miercurea la baschet, iar joia la ateliere de creaţie. În week-end-uri, la Azuga, unde ia lecţii de schi. Şerban Niculescu este ambiţios, apropiat de oameni şi afectuos. Ştie să fie manierat şi este foarte ordonat, aşa îl descriu toţi cei care îl cunosc. În 2006, a devenit prima persoană cu Sindrom Down din România care a fost angajată cu carte de muncă. Tatăl, Ovidiu Niculescu, i-a deschis fiului său cu Sindrom Down calea spre lumea din jur. El ne-a povestit cum era Şerban când era mic, când îi era frică să-l lase să iasă singur din casă sau despre prima zi de şcoală, când învăţătoarea nu l-a vrut în clasa ei. Momente triste, lăsate în urmă de un tata devotat şi iubitor. În ciuda percepţiei generale, copiii şi adulţii cu sindromul Down au o sumedenie de calităţi: pot fi buni atleţi, pot cânta la instrumente muzicale, pot dansa şi pot chiar munci, deci pot fi utili pentru societatea care, în schimb, îi izolează. Acesta este mesajul lansat de asociaţiile Down din România. Ziua Mondială a Sindromului Down a fost marcată şi în România, printr-o serie de acţiuni şi evenimente.

Amnistia fiscală ar urma să fie extinsă şi la persoanele fizice

08 Octombrie 2015, 12:21

Veşti bune pentru cei care au datorii la stat. Amnistia fiscală prin care firmele care plătesc datoria de bază şi dobânzile scapă de plata penalităţilor...

RIUF 2015, la final de drum

08 Octombrie 2015, 12:15

Alegerea unei facultăţi nu este tocmai un lucru uşor în ziua de astăzi. De alegerea făcută depinde, mai târziu, locul de pe piaţa muncii. Universitatea...

Zeci de proiecte de afaceri sprijinite de Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură

08 Octombrie 2015, 12:11

50 de idei de afaceri din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia sunt recompensate cu 25.000 de euro fiecare gratie unui proiect cofinanţat din...

Programul TVH

06:00

Preuniversitaria

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

07:00

Universitaria

Emisiunea "Universitaria" pune la dispoziţie un amplu spaţiu de cursuri universitare, îmbinând în aceeaşi măsură teoria cu practica.

08:30

Ochiul de veghe (r)

Temele de actualitate, tratate cu profesionalism de Ciprian Vasilescu, Violeta Screciu şi Ovidiu Vasile, vor face concurenţă, la modul cel mai serios, emisiunilor de tip tabloid, difuzate în prime-time, pe televiziunile comerciale din peisajul mediatic românesc.

09:00

George Enescu – 60 de ani de eternitate

09:30

Cursuri de limbi străine

11:00

Casă dulce românească

Lucreţia Ciobanu rămâne în memoria publicului prin repertoriul deosebit, dar şi prin eleganţa şi fineţea dânsei.

13:00

Curtis, bucătarul tău personal

"Curtis Stone" este un bucătar australian de renume, ce a gătit într-unele dintre cele mai faimoase restaurante din întreaga lume.

13:30

Gala cântecului românesc (r)

Gala cântecului românesc" vă va purta pe calea undelor, prin toată ţara, cu o bogată tradiţie etnofolclorică.

16:30

Secrete spulberate

Prea multe poveşti de dragoste spaniole, turceşti şi coreene? În această toamnă, TVH te face să trăieşti o iubire 100% românească!

17:30

Film serial

19:00

Café concert

Sorin Petre, acest virtuoz al viorii, vă invită duminică, de la ora 19.00, să cunoaşteţi frumuseţea café-concertului care înseamnă melodie şi măiestrie instrumentală dusă la perfecţiune, adică muzică elevată, dar pe înţelesul tuturor.

20:00

Petrecere românească

Sâmbătă vă aşteptăm să petrecem româneşte alături de Rodica Chircu şi Mitriţa Creţu, al cărei repertoriu conţine melodii inspirate din spaţiul popular românesc, care insuflă în inimile ascultătorilor admiraţie faţă de muzica populară.

22:30

Film artistic românesc – Italiencele (2004)

Filmul prezintă povestea a două surori, Jeni şi Lenuţa, care, după moartea mamei lor, în dorinţa de a-şi construi un viitor mai bun la oraş, părăsesc satul natal, încercând să îşi găsească de lucru în afara ţării.

00:00

George Enescu – 60 de ani de eternitate

00:30

Grădina cu statui

01:30

Univers Shakespeare

George Volceanov, cunoscut specialist în istoria limbii şi culturii engleze, editor al operei integrale a lui Shakespeare, din care au apărut până acum 6 volume, îşi propune în cadrul emisiunii "Univers Shakespeare", să readucă în actualitate figura, viaţa şi opera unui titan al culturii mondiale, una din acele personalităţi care marchează fiecare secol, fiecare generaţie, William Shakespeare.

02:00

Universitaria

Emisiunea "Universitaria" pune la dispoziţie un amplu spaţiu de cursuri universitare, îmbinând în aceeaşi măsură teoria cu practica.

02:30

Un actor şi rolurile sale

03:00

De fapt şi... de drept

Este singura emisiune din România care vorbeşte despre justiţie aşa cum este ea în realitate – dincolo de jocuri politice, de scandaluri mediatice şi de corupţie.

04:00

Despre oameni şi locuri

Descoperă oameni de spirit, oameni ca personaje! Vei cunoaşte povestea unor locuri aparte în emisiunea Despre oameni şi locuri. Când? În fiecare zi de miercuri, începând cu ora 22:30.

05:00

Preuniversitaria

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.