Şerban Niculescu, învingătorul Sindromului Down

21 Martie 2013, 22:43

Au nevoie de sprijinul celorlalţi pentru a avea o viaţă mai bună şi a se integra în societate. Este vorba despre copiii cu Sindrom Down, o afecţiune din naştere, care nu se vindecă. Totuşi, aceştia se pot recupera.

Astăzi l-am cunoscut pe Şerban Niculescu, omul care a fentat boala. Este tot timpul în priză. Lunea merge la dansuri, miercurea la baschet, iar joia la ateliere de creaţie. În week-end-uri, la Azuga, unde ia lecţii de schi. Şerban Niculescu este ambiţios, apropiat de oameni şi afectuos. Ştie să fie manierat şi este foarte ordonat, aşa îl descriu toţi cei care îl cunosc. În 2006, a devenit prima persoană cu Sindrom Down din România care a fost angajată cu carte de muncă. Tatăl, Ovidiu Niculescu, i-a deschis fiului său cu Sindrom Down calea spre lumea din jur. El ne-a povestit cum era Şerban când era mic, când îi era frică să-l lase să iasă singur din casă sau despre prima zi de şcoală, când învăţătoarea nu l-a vrut în clasa ei. Momente triste, lăsate în urmă de un tata devotat şi iubitor. În ciuda percepţiei generale, copiii şi adulţii cu sindromul Down au o sumedenie de calităţi: pot fi buni atleţi, pot cânta la instrumente muzicale, pot dansa şi pot chiar munci, deci pot fi utili pentru societatea care, în schimb, îi izolează. Acesta este mesajul lansat de asociaţiile Down din România. Ziua Mondială a Sindromului Down a fost marcată şi în România, printr-o serie de acţiuni şi evenimente.

Dăruind vei dobândi

19 Decembrie 2014, 12:59

Luna cadourilor este un prilej de mare bucurie pentru copii, care aşteaptă cu nerăbdare venirea lui Moş Crăciun şi, implicit, cadourile aduse de acesta....

USH la liceul Constantin Brânconveanu

18 Decembrie 2014, 14:18

Universitatea Spiru Haret este alături de liceeni şi participă la multe momente importante din viaţa lor, încurajându-i să-şi valorifice talentul...

Reuşită de proporţii a doi absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret

18 Decembrie 2014, 14:17

Universitatea Spiru Haret dovedeşte încă o dată că pregăteşte oameni cu adevărat valoroşi, care chiar reuşesc în profesia aleasă în timpul cursurilor....

Programul TVH

06:00

Vorbiţi, scrieţi româneşte (r)

Prin programarea în grilă a unei astfel de emisiuni, care să vină în sprijinul fiecăruia, ne ajută în a vorbi şi a ne exprima corect în limba naţională.

06:30

Preuniversitaria (r)

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

07:30

Cursuri de limbi străine (r)

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

08:00

Călător prin ţara mea. Cântece şi colinde

Dis de dimineaţă vă aducem bucurie în casă. Cătălin Maximiuc a mers în nordul Moldovei şi în centrul Transilvaniei pentru a vă oferi cele mai frumoase piese folclorice.

09:00

Ecumenica. Ediţie specială

Ecumenic sau… gândul ne poartă către istoria sinoadelor ce au constituit baza dogmatică a Bisericii.

12:00

Cafe-concert. Ediţie specială

Sorin Petre, acest virtuoz al viorii, vă invită duminică, de la ora 19.00, să cunoaşteţi frumuseţea café-concertului care înseamnă melodie şi măiestrie instrumentală dusă la perfecţiune, adică muzică elevată, dar pe înţelesul tuturor.

13:00

Film documentar – În Alaska pe urmele lui Balto

13:30

Medicina Live. Ediţie specială

Noutăţi din lumea medicală, metode de tratament, nutriţie şi alimentaţie sănătoasă, toate în emisiunea care te ajută să găseşti răspunsul la toate problemele tale de sănătate!

14:00

De Crăciun, dorinţele se împlinesc!

Când Moş Crăciun bate la uşă… Pardon! Când Cristina Matei îţi bate la uşă în prag de Crăciun, musai trebuie să îi deschizi. Poartă cu ea un mesaj din partea întregii echipe Transformarea: "Ai câştigat o săptămână de răsfăţ şi înfrumuseţare!" 

15:00

Iarna colindelor

15:30

Călător prin ţara mea. Ediţie specială

Iată vin colindători, noaptea pe la cântători şi v-aduc cântare sfântă. Să trăiască cine ascultă!

17:30

Crezi că ştii? Ediţie specială

Eşti pregătit pentru cea mai tare competiţie de cultura generală? "Crezi că ştii?" este o emisiune-concurs, adresată tuturor categoriilor de public.

19:00

Crăciun în Bucovina

Se spune, că doar în Bucovina, poţi trăi cu adevărat magia sărbătorilor de Crăciun. Aşa că am pornit pe urmele colindului şi cântecului popular bucovinean. Margareta Clipa, Ştefania Rareş, Marius Zgâianu, Ştefan Vlad, Geta Postolache, Maria Macovei, Anton Achiţei, Marian Vijoi, Anghelina Timiş Lungu şi mulţi alţi îndrăgiţi interpreţi vor poposi cu muzică şi voie bună, la masa dumneavoastră de Crăciun.

23:00

Viral Online

ATENŢIE! Vizionarea acestei emisiuni poate provoca râs necontrolat, lacrimi şi urgenţă la toaletă, de luni până vineri, de la ora 23:00.

23:30

Film artistic - Crăciun cu peripeţii (Austria)

01:30

Concert de Crăciun -Orchestra Simfonică Bucureşti

02:30

Universitaria

03:30

Ce citim astăzi?

Ce citim astăzi? este o trecere în revistă, amplă şi documentată asupra vieţii culturale. Realizatorul acestei emisiuni este scriitorul Florin Pâtea, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universităţii SPIRU HARET şi cunoscut autor şi traducător de literatură din diferite genuri.

04:00

Istoria cu învăţătură