Şerban Niculescu, învingătorul Sindromului Down

21 Martie 2013, 22:43

Au nevoie de sprijinul celorlalţi pentru a avea o viaţă mai bună şi a se integra în societate. Este vorba despre copiii cu Sindrom Down, o afecţiune din naştere, care nu se vindecă. Totuşi, aceştia se pot recupera.

Astăzi l-am cunoscut pe Şerban Niculescu, omul care a fentat boala. Este tot timpul în priză. Lunea merge la dansuri, miercurea la baschet, iar joia la ateliere de creaţie. În week-end-uri, la Azuga, unde ia lecţii de schi. Şerban Niculescu este ambiţios, apropiat de oameni şi afectuos. Ştie să fie manierat şi este foarte ordonat, aşa îl descriu toţi cei care îl cunosc. În 2006, a devenit prima persoană cu Sindrom Down din România care a fost angajată cu carte de muncă. Tatăl, Ovidiu Niculescu, i-a deschis fiului său cu Sindrom Down calea spre lumea din jur. El ne-a povestit cum era Şerban când era mic, când îi era frică să-l lase să iasă singur din casă sau despre prima zi de şcoală, când învăţătoarea nu l-a vrut în clasa ei. Momente triste, lăsate în urmă de un tata devotat şi iubitor. În ciuda percepţiei generale, copiii şi adulţii cu sindromul Down au o sumedenie de calităţi: pot fi buni atleţi, pot cânta la instrumente muzicale, pot dansa şi pot chiar munci, deci pot fi utili pentru societatea care, în schimb, îi izolează. Acesta este mesajul lansat de asociaţiile Down din România. Ziua Mondială a Sindromului Down a fost marcată şi în România, printr-o serie de acţiuni şi evenimente.

Nicolae Georgescu-Roegen - părintele bioeconomiei, românul nominalizat la premiul Nobel

04 Februarie 2016, 10:53

Dacă ar fi să vă supunem acum unui test şi să vă întrebam ce nume de români care au făcut cinste ţării în toată lumea vă vin în cap, probabil multe...

Un centru de excelenţă în studierea limbilor străine

04 Februarie 2016, 10:45

"Cine nu cunoaşte limbi străine nu are idee despre propria limbă", spunea marele poet german Goethe. Într-o lume modernă care permite accesul pe piaţa...

800 de locuri de muncă pentru români, în străinătate

04 Februarie 2016, 10:39

Sunteţi în căutarea unui loc de muncă şi sunteţi dispuşi să plecaţi în străinătate? Atunci trebuie să ştiţi că aproape 800 de joburi sunt disponibile...

Programul TVH

06:00

Preuniversitaria

Ciclul de emisiuni PREUNIVERSITARIA este cel mai complex program de TELEŞCOALĂ dedicat elevilor din clasa a XII–a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, şi celor din clasa a VIII-a, aflaţi în faţa primului examen important din viaţă: Evaluarea Naţională.

07:00

Universitaria

Emisiunea "Universitaria" pune la dispoziţie un amplu spaţiu de cursuri universitare, îmbinând în aceeaşi măsură teoria cu practica.

08:00

Adventure Camp

"Adventure Camp" este tabăra de aventuri la care visează orice adolescent dornic să scape de monotonia programei şcolare!

08:30

Curs de limba engleză

09:00

Ecumenica

Ecumenic sau… gândul ne poartă către istoria sinoadelor ce au constituit baza dogmatică a Bisericii.

11:00

Casă dulce românească

Rămânem pe meleaguri botoşănene alături de interpreţi de suflet ai zonei să cântăm şi să dansăm bătuta moldovenească.

11:30

Călător prin ţara mea

Aţi auzit despre implicarea porumbeilor în poveştile de dragoste şi nu numai? Dar despre sportul columbofil?

13:00

Curtis, bucătarul tău personal

"Curtis Stone" este un bucătar australian de renume, ce a gătit într-unele dintre cele mai faimoase restaurante din întreaga lume.

13:30

Gala cântecului românesc

Cunoscut iubitorilor al cântecului popular, Marius Brutaru, te cucereşte de la primul contact vizual, de la primele acorduri muzicale. Glasul său timbrat, cald şi, în acelaşi timp, carismă, sinceritatea şi felul lui de a fi îl fac să aibă un adevărat succes la public.

16:30

Doctor H

Trucuri pentru sănătate, soluţii, informaţii, demonstraţii la îndemână şi o vorbă bună, în fiecare duminică, începând cu 16:30!

18:00

Interviurile TVH

Andrew Fretwell, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de alchimie internă taoistă, este invitatul lui Matei Georgescu din această duminică.

19:00

Ilinca Dumitrescu şi invitaţii săi

Dr. Ilinca Dumitrescu, personalitate artistică de anvergură internaţională, vă propune să vizionaţi a treia parte a evenimentului de excepţie ce s-a desfăşurat pe scena Sălii de concerte Euterpe a Universităţii Spiru Haret, prilejuit de Bicentenarul Frédéric Chopin!

20:00

Petrecere românească

Dedicată tuturor românilor, emisiunea prilejuieşte, prin intermediul cântecului, întâlnirea cu valorile perene ale folclorului românesc.